A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. ÉRTEM
Termékek Menü

​Házi szappan a természetes tisztálkodásért

Egyre többen vagyunk, akik akár környezetvédelmi szempontból, akár egészségvédelmi okokból, vagy akár csak kíváncsiságból elfordulunk a megszokott szappanoktól, tusfürdőktől és a természetes, hagyományos módszereket választjuk helyettük, mint például a házi szappant.  A megfelelő gonddal előállított házi szappanok nem tartalmaznak mesterséges összetevőket, tartósítószereket, állagjavítókat, szintetikus színezékeket, és illatanyagokat. 

Olykor élelmiszer ipari minőségű olajokat, vajakat használnak ezen termékek készítéséhez, melyek vagy illatmentes kivitelben, vagy  100%-os illóolajak hozzáadásával készülnek. Legtöbb esetben a házi szappan alapanyaga a kókuszzsír, ez adja a szappan habképző és intenzív tisztító tulajdonságait, de nagymértékben a szappanhoz adva erőteljesen szárít. Oliva, napraforgó vagy repceolaj hozzáadásával ezt megakadályozhatjuk. A szappankészítéshez úgynevezett nátronlúgot használnak, mely a zsírokkal reakcióba lépve azt glicerinné és sókká bontja, ezt nevezzük szappannak.

A szappanhoz textúra képző, bőrpuhító, színképző növényi és ásványi őrleményeket, gyógynövényeket, és ezek főzetét is alkalmazzák. Ilyen pl. a zabőrlemény, algapor. A házi szappanok nagy előnye, hogy nem tartalmaznak ismeretlen eredetű vegyszereket, amelyek káros hatással vannak a bőrünkre. Webáruházunkban a házi szappanok széles választékát találhatjátok, melyek kizárólag természetes és jó minőségű anyagokból készülnek, sem kőolajszármazékokat, sem pálmaolajat nem tartalmaznak, a környezet védelme érdekében. A szappanok különféle naturális anyagok hozzáadásával készülnek, így mindenféle bőrtípushoz található megfelelő készítmény a kínálatban.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek