A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát. ÉRTEM
Termékek Menü

A szappan készítés otthon is kivitelezhető

Az emberek általában szeretnek olyan alkotótevékenységeket végezni, aminek során valamilyen értéket alkothatnak. Az pedig egy külön pluszt jelent a szappan készítés esetében, hogy az elkészült műveket fel lehet használni a mindennapi tevékenységek során és nem "csupán" díszként funkcionálnak valamelyik otthoni polcon. 

A dolog praktikussága miatt pedig, egyre többen érdeklődnek a szappan készítés iránt, amit akár otthon is el lehet végezni. Bár a művelet nem éppen egyszerű és gyors, de azért ha rászánja az időt és az energiát az ember, akkor sikerülhet. Először érdemes utánanézni a folyamatnak, hogy eldönthesse az ember, hogy tényleg bele szeretne-e vágni a dologba. Másodsorban a szappan készítéshez kellenek a szükséges alapanyagok is, amiket részben a Borza Manufaktúra honlapjáról is meg lehet szerezni. Azt mindenképpen érdemes megjegyezni a műveletek elvégzése előtt, hogy a szappanfőzés nem veszélytelen dolog, mivel lúggal kell dolgozni.

Érdemes a kísérletezgetés időpontjában a gyermekeket másra bízni, mert könnyen baleset lehet a legkisebb figyelmetlenség révén. Nagyon fontos az is, hogy a vízhez kell adni a lúgot, nem pedig fordítva, mert így akár robbanás is bekövetkezhet! A művelethez szükséges még kókuszzsír, kakaóvaj, illóolaj, illatosító, szilikonforma és lúgoldó edény is. Maga a szappanosodási folyamat egy hónapig tart, ezt pedig mindenképpen érdemes bekalkulálni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a főzéshez mindenképpen fel kell venni a védőszemüveget, a kesztyűt, a lábzsákot és a köpenyt is. Az interneten számtalan részletes leírás és videó található azzal kapcsolatban, hogyan zajlik egészen pontosan az alkotó folyamat. Ezeket mindenképpen érdemes megnézni a műveletek elkezdése előtt, mert sok súlyos hibától kímélheti meg magát az ember. Persze biztosan van számtalan olyan ember is, akit nem hozott lázba a szappan készítés tudománya. Ők nyugodtan rendelhetnek a Borza Manufaktúra webáruházából, hiszen ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a főzés. A megvásárolt termékek pár napon belül megérkeznek az ügyfelekhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek